LED LÁMPÁK

teszt-hir-kep

Egy LED izzó számtalan előnnyel bír: alacsony az energiafogyasztása, akár 80%-al kevesebb energiát igényel! Emellett a LED izzók hosszú élettartamukkal is hódítanak: akár 50 000 órán keresztül is világítanak! Így akár 20-25 év is eltelhet, mire LED izzó cserére adjuk a fejünket. Lehet, hogy előbb fog elköltözni, mintsem ki kellene cserélnie az égőket?

Persze a LED izzók tartogatnak még bőven meglepetéseket: az egyik ilyen éppen az, hogy megkímélnek a kellemetlen meglepetésektől! Ugyanis nem hirtelen égnek ki, hanem működési idejük végéhez közeledve fokozatosan halványodik a kibocsátott fény. Így Önnek mindig lesz ideje az új LED izzó beszerzésére, és nem kell átélnie a sötétben tapogatózás élményét. A LED izzók további előnye, hogy jóval strapabíróbbak hagyományos társaiknál! Ütésállóak, így nem kell feleslegesen óvatoskodni velük. Emellett a ki-bekapcsolásra sem érzékenyek, részben emiatt hosszabb az élettartamuk.

 

 

Fontos tisztázni ez alapfogalmat, mégpedig, hogy LED izzók nincsenek! A LED ugyanis sosem izzik, a fényüket nem a wolfram izzása adja, hanem az elektronok felszabadulása! Tehát az oly gyakran használt LED izzó kifejezés használata helytelen. Ha igazán pontosak akarunk lenni, akkor használjuk inkább a LED fényforrás formulát. Érdekesség, hogy a LED „izzók” energiatakarékossága éppen abból ered, hogy nem izzanak. Emiatt nincs meg ugyanis az a hőveszteség, ami a hagyományos fényforrásoknál 90 százalékos hőveszteséget okoz! Így nem égetik meg a kisgyermekek kezét, ha a játék hevében hozzáérnek, mondjuk az olvasólámpához. Továbbá egyébként tűzveszélyes helyeken is megoldható vele a világítás.

©2016 idStudio & SMThemes.com